Tuesday, July 24, 2012

Luahan Hati Kecil Seorang Gadess


Celoteh Si Gadess
Isnin - 23/07/2012
at 12:05 AM

Assalamualaikum !!!


Alhamdulillah ..syukur ke hadrat ilahi kerana diberi peluang untuk terus hidup di muka bumi ini dan menunaikan ibadah puasa dengan sempurnanya =) sudah 3hari kita menjalani ibadah puasa .. ALHAMDULILLAH ...macam mana puasa korang ?? okey ?? HEHE ..harap dapat menjalani puasa hingga ke akhirnya .. AMIN ~



What is CINTA ???

Setiap manusia mesti pernah merasa cinta terhadap manusia kan ?? macam aienn juga .. Cinta itu kadang-kadang membuatkan kita khayal dengan dunia cinta dan membuatkan kita lupa dunia lain .. that's i'm right ??

Manusia tidak boleh lari dari merasakan cinta itu .. Cinta..jika kita merasakan dengan tulus dan ikhlas ia akan menjadi begitu indah .. tapi jika kita tidak pernah cuba untuk menghargai cinta yang diberi ia bagai tiada keindahan dalam percintaan ..

Tidak salah untuk kita bercinta atau merasakan cinta itu .. tapi jangan disebabkan cinta, kita lalai..kita lupakan Dia ..Cinta anugerah dari yang Maha Esa ..so bersyukurlah dengan apa yang kita dapat dan hargailah cinta itu ..jangan mudah lalai kerana cinta kerana nanti buruk padahnya ..


Luahan Hati Kecilku >>>

Aku telah mengenali ramai lelaki yang hadir dalam hidup ini ..Pelbagai perangai, karenah ..Manusia ni rambut je sama hitam tapi hati lain-lain ..Setiap manusia pasti ada perbezaannya walaupun dia kembar sekalipun ..

Hati aku sudah banyak disakiti insan yang bergelar lelaki ..Hinggakan aku bertekad untuk tidak mempercayai lelaki lagi ..Tetapi aku lemah, hati aku mudah cair dengan bisikan manis seorang lelaki ..Aku tidak boleh mengelak dari merasakan cinta itu ..Kenapa tidak ?? Why ?? hmm ..Sudah banyak kali aku mengelak dari semua itu .Ternyata aku gagal ..

Sekarang aku bersama seorang lelaki yang amat ku sayangi ..Aku berniat insan ini adalah insan terakhir  yang hadir dalam hidupku .Aku ingin menjadikan dia yang terakhir dalam hatiku .Dia amat ku sayangi dan amat ku cintai ..Aku harap dia sudi menjadikan aku pilihan terakhir hatinya .. 
"I LOVE HIM SO MUCH"

Aku senang bila dengannya ..Walaupun tidak pernah bersua muka tetapi hati aku tetap menyayanginya ..He so funny ..Dia suka buat aku ketawa, senyum, gembira .. "TERIMA KASIH AWAK" .. hihihihi ..Dia ni suka sangat gelak ..Apa yang lawak sangat pun entah lah .. HEHE ..Aku gembira disampingmu ..Aku tidak pernah merasa sepi bila dengannya ..

Walaupun kau selalu sangat buat aku sakit hati tapi tidak pernah langsung terniat dalam hati aku hendak membenci kau ..Kau selalu buat aku menangis, terseksa, terluka ..tapi aku sabar ..Setiap yang jadi pasti ada hikmahnya ..Aku redha setiap apa yang terjadi ..Aku pasrah dengan ketentuan-Nya ..


>>> jadikanlah diriku pilihan terakhir hatimu ..

Biar aku mencintaimu,
Biar tidak siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu,
Dalam diam ataupun bisu..
I'm sorry that i love you,
I'm sorry if i miss you,
Even this i can't have you,
You know i'll always be there for you..
I'm sorry but I LOVE YOU

Wednesday, July 18, 2012

Jom Layan Movie



Celoteh Si Gadess
Rabu - 18/07/2012
at 5:52 PM

Assalamualaikum !!!


Elowpp ... haaiippp semua ... HEHE ^_^ ...korang dah tengok movie yang baru keluar dekat pawagam tu ?? movie keluaran bulan jun tak silap aienn??? belum tengok lagi ke ?? HEHE ..rugi-II ...best tau .. aienn layan cerita AKU, KAU & DIA n' MAEL LAMBONG pepagi buta tadi .. huhu .. TERbaikk ... mula-II layan menjiwang, oppss ..sedey lahh kejap kan .HIHI ..then layan cerita baik punya ... huhu ..layan habess ..


Giless gempak lahh cerita tuhh ... cerita AKU, KAU & DIA tu sedey jugak lahh .tapi aienn tak nangis pun ..huhu ..kawan aienn sampai tibai 1 kotak tisu kot .. HAHA ..lawak lahh dye tuhh . huhu ...cerita MAEL LAMBONG best ..lawak kot ..geli perot eden gelak .. hahahax ..Kalau korang tak tengok lagi ..meh aienn bagi korang tengok-II kan ... hihi ..jom layan ....




klik pada gambar untuk menonton movie



klik pada gambar untuk menonton movie



haa ..aienn dah kasi link tu ..apa tunggu lagi ..jom layan .... TERbaikk .... (Y) .. HEHE ....
selamat menonton =)

peace yooo ^_^





Tuesday, July 17, 2012

Budak Zaman Dulu dan Sekarang



Celoteh Si Gadess
Selasa - 17/07/2012
at 4:39 PM

Assalamualaikum !!!

Haiii kawan-II ..... sekarang ni musim hujan kan ..dekat rumah aienn ni dari semalam hujan tau ..sejuknya ...."best aquw tido semalam" .. HEHE =) Alhamdulillah ..hujan rahmat ^_^ haaa ..sudah-II ..sekarang bukan nak cerita pasal hujan tapi pasal budak zaman dulu dan sekarang ni ..


Budak zaman sekarang ni dah modern kan ...lahir-II je semua dah celik IT ... wahahaha ..dasyat tuu ... dulu zaman aienn kanak-II IT pun tak tahuu ape ke benda .. sebab dulu just main permainan tradisional ja .. PS ke ape ke mana ade dulu ... Best tau main permainan tradisional ni .. otak pun cergas, minda pun terbuka, peluh pun keluar .. best sangat .. "rindu pulak zaman kanak-II dulu" .HEHE ..

Contoh Permainan Tradisional :



congkak


galah panjang


gasing


teng teng


Banyak permainan tradisional dulu kan ..semuanya best-II belaka ...budak zaman sekarang ni ja tak reti nak main permainan tradisional .. permainan tradisional pun diorang tak tahu .. ish-III ...terokk betul lahh ..apa yang diorang tahu buka PC, layan game ... tak menguji minda langsung ..peluh pun tak keluar ..bukan budak-II je, orang tua pun sama ja macam tu .. biasa lah dunia dah modern kan ...

Contoh Permainan Modern :


kecik-II dah pandai pergi cc =="


kumpul ramai-II layan game


orang besar pun begitu juga


Bagi pendapat aienn kan ..budak-II zaman dulu lagi bagus dan otak mereka cergas .. takde nak merangsang pada benda yang tak berfaedah ... best apa main permainan tradisional ..seronok tau .. budak zaman sekarang ni yang tahu game ja ..dah takde benda lain lagi dah diorang nak layan ..memang tak terbuka minda tu ..sempit berfikiran .. tu pendapat aienn lah kan ..kalau pendapat korang pulak macam mana ?? adakah sama macam aienn atau sebaliknya ??

p/s : sedih tengok budak-II zaman sekarang ni =="





Monday, July 16, 2012

Header Ciut Miut



Celoteh Si Gadess
Isnin - 16/07/2012
at 9:11 PM

Assalamualaikum !!!


Hye Hai Hey Hui Hee ..... ehemm-III .. peace ^_^ hahahahax ...
Lamanya tak kasi korang free header kan ... korang nak tak ??? nak ??? HEHE ... 
nahh ..ambik ni header untuk korang ..make sure sebelum korang ambik header tu kan korang bagi tahu aienn dulu ok .. sapa yang tak bagi tahu diharam ambik .. HIHI ^_^ .hope suke =)




http://3.bp.blogspot.com/-vBdxQDlAfaA/UAQRL6XGLAI/AAAAAAAAAys/8xhaZfmN5J8/s1600/1.png




http://4.bp.blogspot.com/-7_05kOZXrrY/UAQRMxJ17HI/AAAAAAAAAy0/NvdiS4seM-4/s1600/2.png




http://3.bp.blogspot.com/-uXWSy4gH4ws/UAQROXfuS6I/AAAAAAAAAy8/BpSv2qKnxns/s1600/3.png




http://3.bp.blogspot.com/-OE-BQoa3CUc/UAQRPuE7JeI/AAAAAAAAAzE/4PRqUY1Ys8Y/s1600/4.png


macam mana semua header ni ?? ok tak ?? HEHE ..if tak ciut miut jangan marah k .. HIHI .. if korang nak aienn buatkan header ikot cite rasa korang pun boleh ..bagi tahu je .. nak senang contact aienn dekat facebook ok ... add me on facebook .. nanti kalau aienn dah approve boleh lahh pm aienn okey ..kalau tengok aienn online ke tak ke pm saje ..sebab aienn memang sentiasa offline chat tu .HEHE ...

enjoy ^_^ peace no war



Friday, July 13, 2012

Aku Pelat "R" ?? Oh ... TIDAKKK



Celoteh Si Gadess
Jumaat - 13/07/2012
at 3:24 PM

Assalamualaikum !!!!

Salam Jumaat Untuk Semua  ^_^
Track Mark aienn pada hari jumaat ni = Memaafkan orang adalah 1 amalan mulia =)
Haaa ...pernah rasa dikhianati ?dibohongi ?disakiti ?mesti pernah kan ?? so maafkanlah ...walau sekejam mana pun dia pernah buat dekat kita..maafkan sahaja .. "Sedangkan Nabi ampunkan umatnya ..inikan pula kita sesama manusia" ^_^ renung-II kan lah dan selamat beramal .. HEHE =)

Ok-II ..cukup-II ...tajuk story aienn ni bukan pasal maaf memaafi ..tapi pasal pelat "R" ... 
Haaaa ....sapa yang pelat "R" tu ?? cer komen sikit .. HEHE =) mesti ada ni kan ...baik ngaku cepat .. HUHU ..Aienn pun pelat "R" jugak .. OMG .. hahahahahax ... tidak ku sangka tidak ku duga rupa-II nya aku pun pelat "R" jugak ... HEHE .. sebelum ni tengok kawan je pelat "R" last-II aku pun sama je .. HAHA .. Apa Pun Tak Boleh ..

Sebelum ni takde pun orang tegur aienn ni pelat "R" .. kawan-II semua tak kata apa pun ..family pun sama ...tapi tetiba je si dia tegur aienn kata aienn ni pelat "R" .. Ohh .. Tidakkkk .... benda yang tak ada dulu tetiba je boleh ada ... Ohh ..God ... lagi ketara dengar pelat aienn bile aienn nyanyi .. hahahax

Betul ke aienn ni pelat "R" .. isshhh ... tak percaya saya .. HEHE ... kadang tu aienn fikir la jugak ..betul ke ni .. HUHU ..memang tak percaya lahh .. last-II aienn nyanyi and rakam suara sendiri .. bile dengar balik .. Aduuhhh .. memang aku pelat "R" ... giless lahh .. hahahahahax .. tidak ku sangka lorh .. HEHE ... adeesss .... pelat juga aku ini .. HEHE ...

Tu lahh ..dulu mengata sangat dekat orang yang pelat "R" .kan sekarang dah terkena dekat diri sendiri ... Aiiyyooo .... padan muka sama lu aienn ... wahahahaha .... elehh ... biar pelat "R" janji cute .. HAHA ... hakktuuiihhh .. perasan =.=" HEHE ...

Ramai kotw yang pelat "R" ni ..kita sendiri je tak perasan kita ni pelat ..orang lain perasan lahh .. HUHU .. aduuhh ...lepas si dia kata aienn ni pelat "R" ..kawan-II yang lain pun kata jugak .. memang sah-II aienn ni pelat "R" .. terima je la dengan redha =.=" hahahahahax .. ehh .. pelat "R" pun cute jugak mehh .. HUHU ... weekkksss ....

gelaran baru untuk aienn = si budak pelat "R" .. wallawehh ..
pEace ^_^



Thursday, July 12, 2012

Aienn Buat Keje Pe Erk Time-II Macam Gini ??

Celoteh Si Gadess
Rabu - 11/07/2012
at 12.23 AM

Assalamualaikum !!!

Holla ... Hellop ... Hullahuu ..... =) HIHI .... time-II macam gini korang buat apa erk ??? HEHE =)
cer cite cer kaboo kat cek ni .. HEHE .... =) 
korang mengeroh kah ??korang lepak kah ??korang on9 kah ??lagi-II apakah ?? HEHE ..

Aienn time-II macam gini buat apa lagi......on9 je lahhh .. HEHE (hantu on9..sehari tak online tak sah) HUHU =) and kalau lagi tak sah kalau takde music .. HEHE ..hidup pasti ada music baru TERbaikk =)
malam ni aienn melayan radio ni --> http://djhellmeonthedeck.listen2myradio.com/ ....

Lagu semuanya best-II belakoo ...rancak bebb ... layannnn ..... =) sambil dengar radio ..sambil makan .. sambil on9 ..HEHE ...buat 3perkara dalam 1 masa =) HEHE ... TERbaikkk ....


nyummy .... sedappp nyee ... =) HEHE ... jamu agar-II di waktu malam =)
enakk dehh .... nakk ??? weeekksss ... xbolehhh .. habess dah .. HEHE .. (saya budax kedekut) ..
hahahahahax ..... :P




notebook kesayangan . HEHE ... ciss ..notebook adik aienn dah jadi macam hak milik aienn laks .. HUHU ... sory adik .. pinjam je ye .. tak ambik terus pun =) HIHI ...

ni lahh keje aienn ..on9..on9..on9... hahahahahax .... on9 sampai tido entahh kemana dahh .. HEHE ..
tu lahh keje si budax penganggur ... keje tak..study tak.. so, buat keje sendiri lahh ... HUHU ... janji tak kacau hidup orang sudahh ... hahahahax .. layannn ...

pEace nO wAr =.="




Thursday, July 5, 2012

Jom Join blin.gd

Celoteh Si Gadess
Khamis - 05/07/2012
at 7:01 PM


Assalamualaikum !!!

Hye Huii Heiii Holla .... =) Anda tak de kerja ?masih belum mendapat pekerjaan ?menganggur ?
ha..dah molek sangat la tu .kalau macam tu, jom join --> http://blin.gd/v1/home.php


klik je link di atas, keluar la macam nie =)


Apa itu blin.gd ??

blin.gd tu like churp-II jugak la ..but i think that's is better then churp-II ..jom la join =) tak rugi pun ... daftar je dekat link yang di atas tu ..then share la link korang dekat wall facebook or mesej kawan-II di facebook ..

contoh link macam nie ::

->> http://blin.gd/4foT
->> http://blin.gd/4fqb
                ^
                ^
                ^
sila klik diatas ye =)

setiap satu klik anda akan mendapat 20sen =) wow ... jom jom join ..tak rugi la ..boleh la korang penuhkan poket yang tengah kosong tu kan .. hehe =) but, kita just boleh cash out kalau duit dah sampai RM100 ke atas je tau ...so, jom la join =)

sila sila la join =) mekasih ^_^