Thursday, October 31, 2013

Jom Join...


Gadess.Butterfly
Khamis - 31/10/13
at 8:14 AM
 Assalamualaikum !

Minat join GA? Hobi join GA? Nak menang hadiah? Nak dapat barang free? JOM JOIN

http://contest-sanasini.blogspot.com/2013/10/giveaway-klik-join-menang-by-aienn-mohd.html

Ini adalah giveaway Aienn sendiri yang Aienn buat melalui blog GA Aienn dan giveaway ini disponsorkan oleh Manja Abdullah | Fatin Afiqah | Kaqyonk Fauzi | Aqma's Craft | Ain Ruslee | Kedai Comel | Imtiyaz Amsyar Enterprise | Diari Jejaka Hangat | Mustika Azidin  ..

Banyak hadiah menarik yang menanti anda. seperti blouse, shawl, novel dan banyak lagi..
Aienn mencari 27 pemenang. Berminat? klik SINI untuk join. Jangan tunggu lagi, cepat-cepat join ramai-ramai, ajak kawan-kawan semua join ye :) Semua berpeluang untuk menang.




http://contest-sanasini.blogspot.com/2013/10/give-away-beauty-care-by-ain-ruslee.html

Ini pula giveaway kawan Aienn yang merupakan sponsor giveaway Aienn juga iaitu Ain Ruslee. Aienn tukang promote GA dia dan Aienn juga merupakan sponsor untuk GA dia. *nama dua-dua ain, nak sebut pun dah pening.hehe Giveaway ni menceritakan tentang kecantikkan. So, giveaway ni khas untuk perempuan, kakak kakak, mak cik mak cik, wanita wanita, gadis gadis sokmo.huhu.

Pemenang giveaway ini akan dipilih berdasarkan kreativiti anda menjawab soalan ini :
Soalan Wajib Dijawab : Pentingkah penjagaan kecantikan ? Mengapa ?
ha.... jawab cepat.. huhu ...

errrrr....errr...er....... ?)(^*&%&$#@#$%&@ *hehe

Giveaway ni akan tamat tidak lama lagi. So, jangan lepaskan peluang anda. Cepat-cepat join sebelum tarikh giveaway tamat. Nak join? klik SINI. :)



- Selamat BerGIVEAWAY-



Sunday, October 27, 2013

PhotoScape ::Animated GIF



Gadess.Butterfly
Ahad - 27/10/13
at 4:30 AM

Assalamualaikum !

Lama sudah rasanya tak update tuto. huhu .pepagi ni tetiba teringin pulak nak update. now, aienn nak buat tuto photoscape. "anda pengguna photoscape? tapi tak tahu macam mana nak guna?" boleh ikut INI , INI & tuto yang akan aienn ajar sekarang ni.


Apa itu Animated GIF?
tak tahu? meh nak kasi tahu..

pernah tengok tak pic yang boleh gerak-gerak?
cth macam pic ni.
nampak tak pic ni bergerak? keluar satu demi satu ayat kan? nampak tak? tak nampak? pergi pakai cermin mata lekaih. hehe

ok, now aienn nak ajar korang macam mana nak buat pic bergerak macam tu.

1. Buka photoscape
2. Klik pada Editor
3. Tulis apa-apa yang korang nak tulis.
tulis satu lepas tu save.. tulis, save. tulis, save. cth macam ni.
1
1. Tulis 2. Save
 
 2

 3

 4

 5

ok clear? tak faham boleh tanya ok :)
4. Lepas dah siap semua tu kita pergi ke Animated GIF
5. Buka Animated GIF

6. Drop pic yang korang buat tadi tu satu persatu ikut turutan
Tengok pada "drop pic here", pic tu mengikut turutan pic yang kita buat tu.
Bila dah tengok "hasilnya", puas hati? boleh terus save.

- korang boleh change time or canvas or apa-apa ja untuk change. boleh tengok dekat sidebar belah kanan tu.

ok, dah faham? bagus.... clap ur hand. hehe

that's all. thanks kepada yang sudi nak belajar tu. belajar rajin-rajin tau. huhu

bukan pengguna photoscape? tapi mahu mencuba? boleh tengok tuto INI untuk download photoscape. TQ ALL :)



Friday, October 25, 2013

Assalamualaikum Jumaat


Gadess.Butterfly
Jumaat - 25/10/13
at 11:03AM

Assalamualaikum !!!

Jumaat adalah hari yang paling indah dari hari hari yang lain, Jumaat adalah hari yang paling bermakna pada hari hari yang lain ..


Sabda Rasulullah saw
Hari paling baik dimana matahari terbit pada hari itu adalah hari Jumaat, pada hari itu Adam diciptakan dan pada hari itu juga Adam dimasukkan ke syurga, serta diturunkan dari syurga, pada hari itu juga kiamat akan terjadi, pada hari tersebut terdapat suatu waktu dimana tidaklah seorang mukmin solat mengadap Allah mengharapkan kebaikan kecuali Allah akan mengabulkan permintaannya.

Bila jumaat menghampiri, resahan tentang mati mula menhampiri, takut juga amalan tidak mengcukupi ...Makin hari maut makin dekat, tetapi bila? bagaimana? hanya Allah SWT sahaja yang tahu. sebelum maut menghampiri, sebelum pintu taubat tertutup rapi, buatlah amalan untuk bekalan diakhirat kelak.

Jom amalkan sunah-sunah & adab-adab pada hari Jumaat :)


-SALAM JUMAAT-



Tuesday, October 22, 2013

Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com


Gadess.Butterfly
Selasa - 22/10/13
at 5:13 AM


Assalamualaikum !

SENARAI HADIAH


Telekung solat x 3
Beg x 3
Selendang/Pashmina x 5
T-Shirt x 10


Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di laman www.reddelima.com setiap satu di


Kategori 'Sleepwear.'
Kategori 'Officewear'.
Kategori beg.
Kategori 'Accessories'.
Kategori 'Scarf."




Saturday, October 5, 2013

Lucky Draw By NadyaBubble


Gadess.Butterfly
Sabtu - 05/10/13
at 11:37 PM


Assalamualaikum !!!

klik pada banner untuk join
3 in 1 universal clip lens !
-Fish eye lens
-Wide angle lens
- Macro lens

Follow blog NadyaBubble

 Like page NadyaBubble


Follow twitter @nurulnadiah23 
 
Follow twitter  @amieramohdali 

Follow instagram  @nurulnadiahali 

Follow instagram @mieyaaaaaaaaaa

Follow instagram @pinkmoonshop


due date : 15 oct 2013
jom ramai ramai join :)



Friday, October 4, 2013

Korean Header (Non-Transparent)


Gadess.Butterfly
Jumaat - 04/10/13
at 8:05 AM

Assalamualaikum !!!
Siapa minat korea???? hehe ..
this is just simple header from me ..takde lah cute pun ..biasa je ..hehe ...kalau nak jadikan salah satu header ni sebagai header di blog korang, ambillah ..dialu-alukan :)

http://4.bp.blogspot.com/-zA_Eq17DXuI/Uk3pCwtHzjI/AAAAAAAACGk/pRFC5OIaUZg/s1600/2ne1.jpg
 http://3.bp.blogspot.com/-kaTyjkF2VzM/Uk3pDHHC-5I/AAAAAAAACGo/D_qH4PfVXFI/s1600/2pm.jpg

 http://2.bp.blogspot.com/-x5YsXN3Cgzo/Uk3pDIDio5I/AAAAAAAACGw/HErxgiFKrjk/s1600/big+bang.jpg

 http://2.bp.blogspot.com/-4X2sTKhc8jU/Uk3pEYBw5BI/AAAAAAAACG8/XikQ5W2nWVk/s1600/cn+blue.jpg
 http://2.bp.blogspot.com/-29kDzt0Vh_g/Uk3pEird8ZI/AAAAAAAACHA/Ew4aa97d6mc/s1600/rm.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-sT_Co_-65TM/Uk3pE3ZBZII/AAAAAAAACHI/6b6sojFmysA/s1600/snsd.jpg

drop your comment if you want that header .TQ :)


Tuesday, October 1, 2013

Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak


Gadess.Butterfly
Selasa - 01/10/13
at 4:26 AM


Assalamualaikum!

Giveaway Saya Sayang Malaysia


Jom Sertai Saya Memeriahkan Lagi Giveaway ini..


Hanya 4 Step untuk Sertai Giveaway Saya Sayang Malaysia

1. Tajuk "Giveaway Saya Sayang Malaysia – JiwarOsak"

2. Copy and Paste Code entry giveaway

3. Follow dan Like fanpage Sponser

AbgferOz | Izzat Nazmi | Ieta Mat Sa’ad | Dunia Niaga Ieta | Delima Zamrud | Mohd Ridzwan | Sheila Salim | Nizam Ijam | Amirul Syahnaz | Rosila Wati | Nrl Ndh | Cik Gksb | Miszz Nadea | Aqilah Azmy | Syiera Shiera | Lienda Ramly | Diera Tekikushika | Nurmujahidah Ismail | Edizz PreTouch | Dayang Deno | Hadi Ismail | Tengkubutang Miaw | KyLe Kesha


4. Lengkapkan Ayat – Saya Sayang Malaysia kerana….
Malaysia adalah tumpahnya darahku .Malaysia adalah negaraku, tempat tinggalku dan tempat asalku .Terima kasih kepada pejuang Malaysia, terima kasih kerana berjuang demi negara tercinta .I LOVE MALAYSIA ...Alhamdulillah Malaysia aman bahagia ..saya rasa selamat sangat dapat tinggal dekat malaysia .bertuah sangat sangat tau .bersyukurlah dengan apa yang kita ada .Alhamdulillah ..

Malaysia juga kaya dengan makanan .wahh wahh wahhhh ...hehe ..yang penting makanan HALAL .!!! Makanan yang paling paling paling ainn suka adalah Mee Kari ..kalau dah kenyang makan, tiba tiba nampak mee kari, conferem tibai mee kari tu jugak ..haha .ehhh! tamaknya kau ainn ..hehe .Maaf  >.< buah buah tempatan pun best dan sedap .I Like Fruits ..hehe ..

Malaysia pun banyak tempat cantik cantik ..dah macam luar negara kau ....tak caya? jom kita pergi jelajah 1 Malaysia .hehe ..Langkawi pun best ..Bukit Merah, Pulau Pinang..dan banyak lagi lah..tempat yang paling best yang paling ainn suka adalah tepi pantai ..tak kesah lah pantai apa pun janji tepi pantai, bukan dalam pantai ..lomas eden karang ..hehe ..minatnya nak melancong tapi..takde driver -_- huhh!! so sad ..boleh jadi driver ainn tak? haha :p Tasik yang paling cantik, dan indah dimata ainn yang pernah ainn pergi adalah di Tasik Mengkuang, Bukit Mertajam Pulau Pinang ..cantik tempat tu ...sekali pergi, nak pergi lagi ..sekali pergi tak nak balik dah .haha ..choyy .. :p

Malaysia memang best ..bak kata omputih Awesome!! bak kata omkorea Daebak!! bak kata omlayu Terbaik!! haha ..apa pun tak boleh -_-" lest visit malaysia :) hopefully Malaysia akan aman bahagia hingga akhirnya .Aamin ... semua!!! doakan tau untuk malaysia, negara tercinta kita ni ;) hehe .. Saya Bangga Jadi Anak Malaysia .. peace no war :)



Sila Layari Website Penganjur untuk menyertai giveaway ini..