Thursday, December 6, 2012

Letak Cute Ikon Smiley Di Entry



Gadess.Butterfly
Khamis - 06/12/12
at 11:29 PM

Assalamualaikum .. !

Tutorial ni request dari Adik aienn, Waniy ..

korang ade perasan tak sesetengah entry aienn kadang-kadang tu aienn ade letak ikon smiley yang comey-comey tu? macam entry NIE, NIE, comelkan ikon-II tu semua HUHU!

senang je buat tu .. follow this stephttp://dl6.glitter-graphics.net/pub/638/638146kvkkfs33zm.gif

cari ikon-II comel yang korang nak tu . boleh cari dekat SINI, SINI .

copy image ikon tu dan pastekan di entry korang (tekan ctrl + V untuk paste)

klik untuk nampak lebih jelas

tapi kalau nak lagi senang .copy URL IMAGE ikon tu

klik untuk nampak lebih jelas

pergi dekat post entri korang then klik pada ikon image (tempat upload image) -> choose From a URL -> paste URL IMAGE ikon tu

klik untuk nampak lebih jelas

klik untuk nampak lebih jelas

ok done :) senang je kan .tapi kalau tak faham just komen ok ^_-
Selamat Mencuba ok,emoticon,face,fun,happy,smile,smiley,emotion,funny,right,yes,correct,next,forward,arrow


6 comments:

  1. kak ain !! terima kasehh wat kan tuto nihh . very meaningful :) kite cube wat eahh .

    ReplyDelete


  2. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  3. Hai!
    Jom join GA gempak ni!

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/giveaway-gempak-cuti-sekolah.html

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-mimie-isha.html

    ReplyDelete
  4. Salam , awak menang dari giveaway IEZAH LAST GIVEAWAY 2012 ! Sila tuntut dengan segera tau :) http://rahasiabelogaku.blogspot.com/2012/12/winner-iezah-last-giveaway-2012-tuntut.html

    ReplyDelete
  5. Awak ditag auu (:

    http://belongstosenget.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. review :D
    http://www.tyralee.my/2012/12/review-blog-untuk-contest-iezah-last.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum ..
Sila Sila Komen ..
Tinggalkan Pesanan Anda ^^
Komen yang murni je OK! ^^