Monday, November 5, 2012

Cara Buat Page Di Facebook



Gadess Butterfly
05/11/2012
at 10:11 PM
Assalamualaikum .. !

Hai semua ...lamanya tak buat tutorial kann .. hehe ... now nak buat tutorial untuk anda semua .. masih ada yang tak tahu macam mana nak create page sendiri di facebook ?? aienn ada jawapannya ... huhu :) jom ikot tutorial ini ok ...

Pertama -->  pergi ke laman web Facebook dan sign in account facebook korang

Kedua --> lepas tu korang klik ni Create A Page dan akan keluar macam ni kan ...


Ketiga --> then, klik saja yang mana korang nak ..kalau nak buat page untuk jual-jual barang macam (tudung, kasut, dll) korang boleh lah klik Local Business or Place ..

Keempat --> bila dah klik pada salah satu kotak tu dia akan keluar macam ni kan ..

 isikan maklumat korang ye ...

Kelima -->  then korang ikut je step tu ye .. macam buat facebook jugak lahh .. masukkan gambar semua tu lah .. then dah siap ...terhasil lah page yang korang create tu .. 

Macam page aienn ni ....



Mintak Tolong Like Page Aienn Ye "TERIMA KASIH"



24 comments:

  1. Mcm mn sy buat x blh pn...?

    ReplyDelete
  2. nak klik'create a page' tu kat bahagian mana? x jumpa

    ReplyDelete
  3. @.::: Princess MOMOY :::. kan ada link sya bg tu .klik je kt situ .

    ReplyDelete
  4. Saya buat yang sama....
    Tapi kenapa tak boleh search kt find friend...

    ReplyDelete
  5. Saya buat yang sama....
    Tapi kenapa tak boleh search kt find friend...

    ReplyDelete
  6. @shamila maybe kena tunggu banyak like baru boleh ..setengah memang mcm tu ..sabar k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nk tnya...mcm mna buat b ads yg sponsored kat page tu?? Boley bg tunjuk ajar?? ;)

      Delete
  7. Klu xsilap kne 30like bwu blh,sorry klu slh....;)

    ReplyDelete
  8. Sy buat asyk x lepas email je..knp tah

    ReplyDelete
  9. @As Ieasuyku page tu kan kalau nak sign up kena melalui acc fb sendiri, so xpyh letak email la .

    ReplyDelete
  10. Wahh terjmpa yg ni..ok la blh cuba nti..thx ya :)

    ReplyDelete
  11. Thx info ni sdkt sbyk membantu...blh cuba nti :)

    ReplyDelete
  12. kalau kita wt page tp kita x nk org tau kita admin cane? atau nk lbeh dr 2 admin.

    ReplyDelete
  13. SyasyaSuhana02 June, 2014

    Klu kite nk buat page, tp xmo gne fb kite cmne?mksdnya,xnk personal fb kite...lbih jelas lag,xnk bg org yg kite ni admin page tu

    ReplyDelete
  14. Anonymous23 July, 2014

    ada bayaran dikenakan utk buat page ni

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. Nak tanya nnti kalau kita dah create page Facebook kita..nnti tak boleh chat lagi ke atau kita buat Facebook baru untuk page

      Delete
  16. @Marlia bole je chat lg . means kita create page melalui facebook kita sendiri .tp kita bole je guna facebook sendiri mcm biasa :)

    ReplyDelete
  17. Salam hai,sorry off topic nk tnye mcm mne nk buang maps kt pages? dh slh almat n ble nk wt adress bru ttp kuar map yg lme jgk..customer pun dh pning..

    ReplyDelete
  18. @Anonymous wsalam .. awk boleh tgk tutorial ni ye >> http://gadissirama-rama.blogspot.com/2014/10/tutorial-buang-maps-di-facebook-pages.html :)

    ReplyDelete
  19. akk..lpas dh tekan link create page tu kan,sye buntu lah nk pilih yg mne..sye nk ltak kt blog niyh..jadi macamane yer??sy nk jawapan dgn segera niyh..hihi

    ReplyDelete
  20. salam'alaik.. nak copy n share kat blog boleh x? syukran dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam . boleh boleh . silakan :)

      Delete
  21. salam macam mana nak buat page tp orang lain x tahu kita ni admin??

    ReplyDelete

Assalamualaikum ..
Sila Sila Komen ..
Tinggalkan Pesanan Anda ^^
Komen yang murni je OK! ^^