Thursday, November 22, 2012

Kenapa Stress? Kenapa Takde Mood Ni?



Gadess.Butterfly
Khamis - 22/11/12
at 6:01 AM

Assalamualaikum .. !

eh, kenapa strees? kenapa takde mood ni ek? kenapa ek? *garu kepala* HEHE! kenapa korang takde mood? sebab apa? mesti ada punca dan sebabkan? mana ada orang takde mood secara tiba-tiba .aikk??? kan pelik tuhhh -_-

Kenapa Stress? Kenapa Takde Mood Ni?

Ada Masalah Peribadi
semua orang pernah ada masalah peribadi kan? baik ngaku cepat HEHE! contoh bila kita bergaduh dengan "kekasih", OMK (Oh My Kekasih!) LOL! mesti ada punya kan? bila gaduh dengan kekasih hati pengaran jantung, paru-paru, bla bla bla.......... mula lah moody ..update status dekat facebook "itew gaduh ngn buah hati itew td, cedeynye" <--- sapa pernah update status macam ni? sila senyum HAHA!

Masalah Ditempat Kerja
kadang-kadang stress sangatkan bila bos suruh kita buat kerja itu, kerja ini, "tahu lah aku ni pekerja terHEBAT, terMANTOP, terAWESOME, terBEST" HAHA! kita tahu dia tu bos, tapi kita ni bukannya robot nak buat semua kerja dalam 1 masa .betulkan? kalau bos tak bagi tekanan, ada pulak pekerja lain yang push push kita..aiyooo....masalah masalah @.@

Hasad Dengki
pernah tak ada orang dengki sangat dengan korang? mesti ada yang pernah kan? bila kita ni dapat pujian dan perhatian atas kelakuan baik kita tu, ada pulak orang nak dengki ISH! ISH! no dengki dengki ek, tak baik! dah tu, jadi musuh ketat, padat kita pulak .aduiii! stressnye bila ada orang yang mula nak dengki mendengki ni >.< mulalah nak berperang "woi...ko apehal? ape yg ko tak puas hati dgn aku ha?" <-- ganasnya takut kita -_- HEE!

Masalah Keluarga
kadang tu masalah keluarga pun boleh jadi punca kita stress dan takde mood kan? biasalah tu, masalah keluarga kan??? contoh macam mak suruh kahwin dengan pilihan hati dia padahal kita dah ada pilihan hati kita sendiri "ko taknak kahwin dgn pilihan mak, ko keluar dari rumah ni, ko bukan anak mak lagi, faham!" <-- ayat drama -_- HEE! sampai macam tu sekali pun ada kan? sedeynye T_T

Masalah Dialam Universiti
student mesti akan menghadapi dengan pelbagai masalah .. macam assigment/project? -_- "aduhh..dah byk kali dah aku buat projek ni tp lecturer tak nak terima, geramnya aku" <--- aienn pernah alami perkara ni .tension kot..dah buat penat-penat, siang,malam berjaga last-last "reject" argghh! sakit hati >.< masa tu nak maki, mengamuk semua ada kan?? korang yg pernah jadi student tu mesti pernah .kan?? kan????

Nota Purple: walau macam mana sekali pun kita ada masalah, besar atau kecil, pasti ada jalan penyelesaiannya ."Allah takkan menguji hambanya tanpa kemampuan seseorang itu" Remember that!

Tenangkan Hati, Bukakan Minda, Lapangkan Dada dan Ucaplah Astagfirullahalazim


1 comment:

  1. Salam perkenalan jom join Give Away dot my 10 domain bakal diberikan free.. Simple and easy give away :)

    http://www.khairul-zamri.com/2012/11/give-away-dot-my.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum ..
Sila Sila Komen ..
Tinggalkan Pesanan Anda ^^
Komen yang murni je OK! ^^